Sen Maxime och jag startade Ladies Abroad år 2011 så har jag skrivit några artiklar som handlar mer om mig än om olika destinationer. Jag har gått genom hela arkivet och samlat dessa, för den som känner att det vore trevligt att veta mer om personen bakom bloggen.  

Mig och mitt liv

Jag är uppvuxen i Oslo, men flyttade första gången till Stockholm som 18-åring. Här kan du läsa mer om varför jag flyttade och hur jag har flyttat fram och tillbaka mellan de två städerna. Jag bjuder också på lite fun facts om mig, samt ett gäng foton; sistnämnda verkligen hör till sällsyntheterna.

Hur jag fick mitt svenska namn, fast jag är norska
Historien om varför jag flyttade från Oslo till Stockholm
Vem jag har ärvt min reslust från
12 fun facts om mig
19 foton på mig från Alaska

Min kolonistuga i Oslo

Mina boenden

Jag delar min tid mellan Oslo och Stockholm. Jag har mitt jobb i Stockholm men flexibilitet och distansarbete gör att jag kan jobba också från Oslo. Företaget har också ett Oslokontor jag kan jobba från om det behövs, men det gör jag sällan. Jag har en större lägenhet i Oslo och en mindre i Stockholm, i Oslo har jag också en kolonistuga (som är som ett mindre landställe). Från maj till september hittar du mig säkrast i hängmattan i Oslo.

Min lägenhet i Stockholm
Min kolonistuga i Oslo
Mina finaste resesouvenirer

Mitt resande

Här finns några tanker om var min reslust kommer från och jag funderar också lite kring mina resemönster.

Mitt europeiska resmönster
Varför jag inte gillar att resa solo
Mina vanligaste reskompisar
Varför jag inte köper lokaltillverkat på semestern

Jag och Jeanette i Alaska.

Roliga resehistorier

Självklart har det uppstått flera lustiga händelser när jag har varit ute och rest. Jag bjuder på några nedan, men inser samtidigt som jag skriver detta att jag ska bli bättre på att sammanfatta de roliga historierna. Jag är nämligen en en person som ofta är med om ”oj-sann”-händelser.

Då jag i Vietnam samtidigt fick ryggskott och matförgiftning – Både äckligt och roligt
Alla flyg och tåg jag har missat
Hur jag hamnade i ett colombiansk bröllop utan att känna bröllopsparet

Jag grottar i mitt DNA och släktforskar

Maxime och jag gjorde var sitt DNA-test och vi passade lika bra på att ge hela familjen liknade test i julklapp förra året. Detta ledde till att vi fick veta vårt etniska ursprung, samt att min pappa började släktforska värre. Vi hittade både en och två roliga historier om våra anfäder men inga okända barn eller annat. Och det är väl lika bra.

Jag har gjort ett DNA-test och hittat mitt påbrå
Jag har hittat min anor i Sundsvall
Nej, det finns inga släktingar i Sundsvall
Min gammelfarfar utvandrade till Memphis och byggde skyskrapor

oslo-norge-kolonistuga
Daniel, Maria och jag i kolonistugan

Nostalgi med gamla pass (och roliga foton)

Jag älskar mina pass; blir på något sätt ganska fäst vid dem. Så alltid lite trist att byta ut ett pass, men också en ny möjlighet och nödvändigt för att fortsätta resa.

Våra pass från 90-talet
Hej då, mitt älskade pass – 2016

Intressen utöver att resa

Självklart har jag fler intressen utöver att resa, även om resandet och resebloggandet tar mycket av min fritid. Utöver de två nedan gillar jag också trädgårdsarbete; inget ger så tydliga resultat som att ansa ogräs från rabatten.

Avancerad hudvård
Baka cupcakes

Vadstana kloster. Bara för att jag tyckte det var fint där; både staden, klosterområdet och hotellet.

Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Omslagsbilden och foto på Jeanette och mig: Katarina.

Foto på Daniel, Maria och mig: Daniel.

Föregående artikelSkyscrapers – A history of the world’s most extraordinary buildings – En favoritbok
Nästa artikelSingapore – Colonial District, the Quays och Marina Bay

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here