På ön Phu Quoc i Vietnam, där jag spenderade julveckan, så bodde jag på stranden Long Beach på västkusten som enligt guideböckerna och mitt googlande är öns finaste strand.

Long Beach var en helt ok strand; den var väldigt lång och vattnet var rent men sanden var gul, inte vit, och resorterna, dock småskaliga, låg som på en tråd. Jag hade innan avfärd kollat upp att Bai Sao Beach på östkusten var en vacker strand och när jag hittade en fick och snorkelutflykt som stannade till vid Bai Sao så hoppade jag på utflykten. Utflykten i sig själv var ganska medioker men jag kärade ner mig totalt i Bai Sao och resterande del av semestern tog jag mig varje dag till Bai Sao. Det tog 30-40 minuter med taxi och jag betalade 600 000 dong for tur och retur, vilket är ca 250 kronor.

Bai Sao Beach Phu Quoc Vietnam
Bai Sao Beach Phu Quoc Vietnam
Bai Sao Beach Phu Quoc Vietnam

Bai Sao kvalade direkt in på min lista över vackra stränder jag skulle vilja åka tillbaka till i Asien. För att ha besökt många ställen i Asien så är inte listan särskilt lång: Koh KradanKoh Ngai  och Ao Tong Yee, alla tre i Thailand. Jag är ganska kräsen när det gäller stränder.

Bai Sao erbjuder en kritvit strand och kristallklart vatten.  Det finns ett gästhus vid namn direkt på mittendelen av stranden som också har har en stor restaurang med hängmattor och biljard, men det ska också finnas några längre bak men de såg jag aldrig. Framför restaurangen finns solsängar att hyra men om man vill ligga mer avskilt så går man upp eller ner på stranden.

Bai Sao Beach Phu Quoc Vietnam
Bai Sao Beach Phu Quoc Vietnam
Bai Sao Beach Phu Quoc Vietnam

Jag återvänder mer än gärna till Bai Sao och checkar in på My Lan någon gång. Helst inom kort innan alla andra också har upptäckt stället!

Det är ganska många över-dagen turister på Bai Sao eftersom det går många utflykter dit och många åker på egen moppe. För mig låter det helt perfekt med livligt och många besökare dagtid och lugnare kvällstid.

Bai Sao Beach Phu Quoc Vietnam
Bai Sao Beach Phu Quoc Vietnam
Bai Sao Beach Phu Quoc Vietnam
Föregående artikelAngkor Wat!
Nästa artikelPois Café i Lissabon

4 KOMMENTARER

  1. Hej! Vilken fantastisk resa ni varit på. Jätte vackra bilder. Tråkigt att vi inte hann med att prata mer med varandra under resan. Hade varit kul att lära känna er. Det blir säkert en annan gång. Hoppas ni hade en trevlig resa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here